Social

BAC 2017: Peste 135.000 de candidaţi au dat astăzi proba la limba română

Astăzi a început sesiunea examenelor scrise la Bacalaureat 2017. Prima probă scrisă a fost cea la limba și literatura română.

Elevii au avut la dispoziţie 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Pentru proaspeţii absolvenţi ai profilului real, subiectul al 3-lea a constat în realizarea unui eseu despre particularităţile de construcţie a unui personaj ce aparţine unei opere scrise de Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

Absolvenţii profilului uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Peste 135.000 de absolvenţi de liceu vor rezolva astăzi subiectele de probă scrisă la limba şi literatura română. Anul acesta, peste 20.000 de absolvenţi ai anilor trecuţi s-au prezentat la examen.

Mâine se va susţine examenul la limba şi literatura maternă, urmând ca miercuri elevii să se prezinte la proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Vineri este programată ultima probă scrisă la alegere. Primele rezultate de la Bacalaureat 2017 vor fi afişate pe 5 iulie şi tot atunci pot fi depuse şi contestaţiile.

Cele mai citite

To Top