Cultural

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este cel mai mare și mai important han care se păstrează în București. Imobilul este emblematic pentru istoria Capitalei și a fost construit în preajma anului 1808 de către unul dintre cei mai bogați negustori ai vremii, Manuc Bei.

Hanul_lui_Manuc,_București_02

Acesta era la origine armean și bei al Moldovei, deținea proprietăți în împrejurimile Bucureștilor și era considerat cel mai bogat om din Balcani. Despre Manuc Bei se spune că era agent dublu și francmason. Condițiile în care și-a clădit averea sunt neclare, se știe doar că Manuc s-a stabilit în România în perioada 1806-1812. Hanul a găzduit tratativele de pace ruso-otomane, dar a rămas în continuare loc al unor întâlniri diplomatice, politice și culturale.

http://goo.gl/i9dylF

Începând cu data de 19 decembrie 2014, Hanul lui Manuc deschide cafeneaua Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, prezent de-acum și în Hanul lui Manuc, un loc de învăluit în istorie și legende care, în prima jumate a secolului al XIX-lea, era punctul de oprire preferat al tuturor străinilor care ajungeau în București.

Cele mai citite

To Top