Politic

Guvernul Dăncilă 2.0

Evenimentul Zilei

În urma remanierii guvernamentale, Premierul Dăncilă și Președintele PSD Liviu Dragnea, au anunțat care sunt propunerile pentru Cabinetul Dăncilă 2.

Ministerul Transporturilor va fi condus de Lia Olguța Vasilescu (fostul ministru al Muncii)

Ministerul Economiei va fi sub supravegherea lui Nicolae Bădălău (În urmă cu câțiva ani a fost cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații, însă acuzațiile nu au fost dovedite. În 1988 a fost condamnat la un an de închisoare după ce ar fi furat patru saci de grâu, însă ar fi beneficiat de grațiere, potrivit Antenei 3)

La Ministerul Muncii se va afla Marius Budăi (a absolvit în 2008 la vârsta de 36 ani, Facultății de Finanțe și Bănci din cadrul Universității Spiru Haret)

Ministerul Dezvoltării va fi condus de Ilan Laufer ( fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Tudose)

În fruntea Ministerului Tineretului și Sportului va fi Constantin Bogdan Matei (fost adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea)

Ministrul Culturii și Identității Naționale va fi Daniel Breaz (cel care a declarat că o mamă singură cu doi copii „a fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”. Acesta nu ştie dacă în România există familie monoparentală.)

Ministerul Comunicațiilor va fi Alexandru Petrescu (fostul ministru al Economiei și al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Grindeanu.)

Ministrul Apărării Naționale va fi Gabriel Leș (care a ocupat aceeași funcție în cadrul aceluiași minister în cadrul Guvernului Tudose.)

În urmă cu câteva zile, Președintele Iohannis a semnat decretele de numire în funcția de minstru la Ministerul Educației Naționale și Ministerul pentru Afaceri Europene. Educația este condusă de ”vechea” Ecaterina Andronescu – care se află la al patrulea mandat la acest minister, iar Afacerile Europene de George Ciamba, fost ambasador în Republica Elenă și secretar de stat la MAE.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top