Featured

Grecia redeschide plajele și muzeele de astăzi

Plajele private se redeschid sâmbătă, iar muzeele săptămâna viitoare, au anunţat vineri oficiali greci din domeniul sănătății. Țara se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic pe 15 mai, transmite AFP, conform Agerpres.ro

Grecia a pregătit totul cu o săptămână în urmă, iar astăzi, 8 mai, plajele au început deja să se redeschidă. Spațiile au fost special amenajate, astfel încât să se respecte regulile sanitare.

De asemnea, au fost adoptate și alte măsuri de protecție împotriva COVID- 19. Localurile de pe plajă nu vor difuza deloc muzică, potrivit The Greek Reporter. Oficialii greci au explicat că atunci când muzica este la un volum ridicat, oamenii vorbesc mai tare, crescând riscul unei răspândiri a virusului.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, iar teatrele pe 28 mai.

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile de restricție impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Pe data de 15 mai, Grecia vrea să deschidă sezonul turistic, atunci se va renunța la interdicția de circulație între regiuni. Totodată, pe 21 mai se vor deschide și cinematografele în aer liber. Acestea vor funcționa la capacitate redusă pentru a respecta normele de siguranță.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai. Cu toate acestea, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată în Grecia pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori.
Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

Surse foto: pixabay.com

Grecia redeschide plajele și muzeele de astăzi

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top