Social

Fundaţia Vodafone România derulează un proiect pentru sprijinirea pacienţilor cu scleroză multiplă

Dragos Zaharia, Angela Galeța, Luiza Pop

Asociaţia SM Speromax Alba şi Fundaţia Vodafone România anunţă lansarea proiectului “Scleroza multiplă, boala adultului tânăr. Recunoaşte riscurile.” Proiectul vizează înfiinţarea unui centru de zi şi acordarea de servicii socio-medicale specializate, pe o perioadă de 12 luni, pentru 80 de pacienţi diagnosticaţi cu scleroza multiplă, în judeţul Alba.

Investiţia Fundaţiei Vodafone România în dezvoltarea acestui proiect, în judetul Alba, se ridică la aproximativ 42.000 euro.

Proiectul are prevăzute şi acţiuni ample de informare privind problematica sclerozei multiple şi îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu handicap, la nivel local şi naţional.

Dragos Zaharia, Angela Galeța, Luiza Pop

Dragos Zaharia, Angela Galeța, Luiza Pop

”Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulam, prin care ne propunem sa sprijinim persoanele afectate de scleroza multipla din judetul Alba. Inca de la infiintare, asociatia noastra a avut rezultate importante – spre exemplu, am ajuns in cele mai izolate colturi ale judetului, cum ar fi Vinta, Valea Tupilor sau Sugag, acolo unde se afla pacienti de scleroza multipla. Acum, ne dorim ca, prin actiunile noastre, chiar sa imbunatim viata acestor cateva zeci de persoane, din intregul judet. Vom pune la dispozitia bolnavilor servicii socio-medicale, vom infiinta un centru de zi, ne vom deplasa la domiciliul pacientilor nedeplasabili si, in acelasi timp, ne dorim sa formam un numar cat mai mare de specialisti in problematica sclerozei multiple, la nivel judetean”, a spus Dragos Zaharia, Presedintele Asociatiei SM Speromax Alba.

“Suntem alaturi de Dragos Zaharia si de Asociatia SM Speromax Alba inca din 2012. In fiecare an, un voluntar inscris in programul nostru ‘Voluntar de Profesie’ s-a implicat in sustinerea si dezvoltarea proiectelor Asociatiei Speromax, iar anul acesta le oferim si sprijin financiar, in cadrul rundei de finantare ‘Fondul pentru Fapte Bune’. Ne-a impresionat programul propus de Dragos in acest an, mai ales datorita faptului ca abordeaza problematica acestei afectiuni, nu doar din perspectiva bolnavului, ci mai ales din perspectiva celorlalte comunitati implicate – membrii familiilor pacientilor diagnosticati cu scleroza multipla, medici specialisti si studenti la Asistenta Sociala, voluntari si membri ai societatii civile din judetul Alba”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone România.

Proiectul “Scleroza multipla, boala adultului tanar. Recunoaste riscurile.” vizeaza infiintarea unui centru de zi care sa ofere servicii de terapie ocupationala, servicii de kinetoterapie si servicii de “insotire”, in special pentru deplasarea persoanelor cu handicap locomotor. In cazul pacientilor nedeplasabili, programul presupune crearea unei echipe interdisciplinare care sa ofere asistenta specializata la domiciliu, timp de un an de zile. In plus, Asociatia SM Speromax Alba are in plan si actiuni de instruire a unui numar cat mai mare de voluntari, cu privire la asistenta persoanelor diagnosticate cu scleroza multipla, precum si realizarea unor actiuni de informare privind modul de ingrijire a bolnavilor de scleroza multipla, la nivel national.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top