Social

Fost ministru liberal sprijină organizatorii de evenimente și concerte

Violeta Alexandru, fostul ministru liberal al Muncii atrage atenția autorităților și consideră că acestea greșesc cu menținerea regulilor și restricțiilor în cazul organizării evenimentelor în aer liber și concerte.

Evenimentele private și concertele au un  rol important în economie și în ”reechilibrarea mentală a oamenilor” după un an și ceva de pandemie.

sursă foto : dincartier.ro

“Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Așa cred. Se greșeşte nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine, ci e nevoie de o planificare mai amplă. Riscăm să punem în genunchi această industrie al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în reechilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții. Măcar un proiect pilot. Eu înțeleg și sprijin faptul că autoritățile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate. Am, în același timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia, cei care așteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înțeles acest lucru. Știu ce spun. Noi, liberalii, înțelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului, cât și în participare, în cele mai sigure condiții”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

Aceasta, conform Agerpres, atrage atenția că în industria concertelor lucrează oameni cu calificare, greu de înlocuit dacă aceștia se vor îndrepta către alte domenii, din cauza lipsei de lucru.

Un exemplu dat, este Elveția, unde Guvernul susține financiar organizatorii de evenimente, în situația în care li s-ar cere, din scurt, anularea evenimentelor.

”Industria concertelor nu poate reîncepe activitatea bătând din palme pentru că implică un lanț de măsuri de organizare care trebuie demarat din vreme în condiții predictibile. Astăzi nu îi mai poți cere să se apuce de organizat un eveniment și să se trezească cu o zi înainte că nu a crescut rata de vaccinare la nivel național (un lucru care nu li se poate imputa lor) și, prin urmare, nu se mai ține evenimentul. Văd în Elveția, de pildă că Guvernul își pune problema să ofere asistență financiară organizatorilor pentru situația în care li s-ar cere, din scurt, anularea evenimentelor. Acești oameni deja au trecut printr-un șoc anul trecut când a apărut pandemia și s-a oprit totul. Îi cunosc pe o parte pentru că au apelat, anul trecut, pe cont propriu, la măsura de sprijin pentru indendendenți/PFA-uri. Măsura nu a rezolvat problema de fond dar a fost o soluție pe care am pus-o în practică rapid pentru că nu mai aveau oamenii nicio sursă de venit. De aceea înțeleg acum de ce, în lipsa unor măsuri de sprijin mai consistente, cer să fie lăsați să muncească în condiții de siguranță.

sursa foto: G4Media.ro

Fost ministru liberal sprijină organizatorii de evenimente și concerte

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top