Social

Musulmanii sunt agresaţi pe străzile din România

Atacurile teroriste din ultima vreme au etichetat dur majoritatea musulmanilor. Au început să apară diverse agresiuni pe stradă din partea oamenilor.

Musulmanii se luptă în fiecare zi cu aceștia, în mod special tinerii care sunt în diverse grupuri școlare.

„Nu mi-a adresat niciun cuvânt, absolut nimic. M-a lovit și a fugit”, declară o tânără musulmancă.

„Hijab-ul”, un văl ce acoperă capul şi pieptul unora dintre femeilor musulmance, pare a fi lucrul ce îi irită pe unii dintre aceşti agresori.

„Eu îl port pentru că în religia noastră se cere să-ți acoperi frumusețea. Și părul e un fel de frumusețe. Să nu arăți tot ce e frumos la tine la oricine. A fost alegerea mea să-l port, nu ne obligă nimeni”, declară tânăra musulmancă, studentă la două facultăți, Limbi Moderne Aplicate și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Lumina.

 Peter Rowley, via Flickr

Peter Rowley, via Flickr

După atentatele de la Paris şi Bruxelles aceste agresiuni au început să devin din ce în ce mai dese. Injuriile și urletele pe stradă de genul „Teroristo!” îi pune în situaţii neplăcute pe musulmani.

Cei mai mulţi dintre trecători traversează strada atunci când le văd pe femeile cu hijab. Acestea declară că odată cu purtarea acestui văl, într-o ţară în care religia majoritară este alta, trebuie să-ţi asumi.

Cele mai citite

To Top