Sănătate

Do It Yourself: Scăpați de celulită

celulită

Celulita este în zilele noastre o problemă din ce în ce mai des întâlnită printre femei.

Este recomandat ca tratamentele anticelulitice să fie făcute pe timpul iernii deoarece, de cele mai multe ori, lasă urme. Doamnele preferă să facă acest lucru în intimitatea casei lor și recurg la remedii naturiste.

Celulita poate fi combătută intern (prin diverse diete) cât și pe extern (printr-o multitudine de proceduri).

Respectând câteva reguli de bază din alimentație, vei putea fi sigură ca aspectul de coajă de portocală va fi redus în cel mai scurt timp!

Ce alimente ar trebui să consumi cât mai des:

1. Alimentele crude. Cel puțin jumătate din mâncarea pe care o consumi ar trebui sa fie crudă, te sfătuiesc nutriționiștii. Mănâncă cât mai des fructe, legume și salate –  ai atâtea variante!
2. Ardeiul dulce, roșiile, varza, pătrunjelul si citricele sunt niște luptători excelenți contra celulitei, datorită conținutului de bioflavonoide, care ajută la întărirea capilarelor și previn efectul de coajă de portocală.
3. Cerealele integrale, cum sunt orezul brun, fulgii de ovăz, pâinea graham.
4. Apa. Bea cât mai multă apă ca să elimini retenția ei – unul din cei mai importanți factori care formează celulita.
5. Ceaiurile pe baza de ierburi. Acestea te ajută sa elimini toxinele din corp.

Ce alimente ar trebui să eviți:

1. Sarea. Prea multă sare dezechilibrează organismul și creează retenția de fluide. Gătește mai des acasă și evită produsele conservate și congelate, care sunt încărcate de sare.
2. Cofeina, nicotina și alcoolul. Sunt combinația fatală pentru picioarele tale. Încearcă să înlocuiești cafeaua cu un ceai verde sau negru, limitează consumul de alcool la un pahar de vin pe zi și, dacă nu poți renunța definitiv la țigări, micșorează-ți consumul.
3. Lactatele. Deși sunt sănătoase, încearcă să le introduci în alimentație într-un mod echilibrat, fără excese.
4. Alimentele grase: carnea roșie, lactatele pline de grăsime.
5. Carbohidrații rafinați: făina alba, pâinea albă, produsele de patiserie, orezul alb.

Regimul alimentar este indicat să fie însoțit cu cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi fie la sală fie în aer liber.

Produsele pentru piele precum gelul de duș cu particule exfoliante sau cremele pentru gomaj cu microsfere pregătesc pielea pentru tratamentul anticelulitic, prin  îndepărtarea celulelor moarte și activarea circulației sângelui.

Zațul de cafea este un remediu ieftin și eficient împotriva celulitei. Amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline și masează zonele cu probleme timp de 15 minute, cu mișcări circulare. Lasă amestecul să mai stea pe piele cam 15-20 de minute după ce ai terminat masajul.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top