SpotOnAd

Din grijă pentru animalul tău de companie

Toată lumea care deţine un animal de companie ţine la acesta şi îşi doreşte să îi fie alături pentru cât mai mult timp. Se ştie că viaţa unui animal este mai scurtă decât cea a unui om, acesta ajungând la maturitate cam la vârstă de 15-20 de ani, când noi, stăpânii lor, abia atunci ne bucurăm de viaţă. De aceea, fiecare proprietar de animale de companie, ar trebui să aibă mare grijă de companion pentru a-l menţine sănătos şi îngrijit pentru cât mai mult timp.

Ce reprezintă un medic veterinar?

Oricine deţine un câine sau o pisică, trebuie să cunoască faptul că, la un moment dat, va trebui să treacă cu acesta pe la medicul veterinar. Medicii veterinari sunt persoane specializate care iubesc de asemenea animalele ca şi cum ar fi ale lor, dar mai presus de atât, sunt foarte atente cu ele şi le acordă ajutor atunci când este nevoie. Atunci când îţi vei duce câinele la o clinică de animale, poţi fi sigur că specialiştii de acolo vor avea grijă de el ca şi cum ar face parte dintr-o mare familie. Vor face orice le stă în putinţă pentru a-i salva din boală şi pentru a-i vindeca de orice simptom de afecţiune.

Multe clinici de îngrijire a animalelor sunt, de fapt, adevărate spitale pentru animale. Unele oferă fel de fel de servicii la care nici nu te-ai putea gândi tu vreodată. Cu ajutorul chirurgiei, a serviciilor stomatologice şi a controalelor de rutină, aceste spitale uimitoare vor face totul cu putinţă la o singură întrevedere cu animalul tău bolnav. Un asemenea centru veterinar va dispune şi de cuşti extinse ca dimensiuni, dar şi spaţii de joacă şi de odihnă pentru animalele care trebuie să rămână pentru mai multe zile acolo la tratament.

Cum găseşti o clinică veterinară potrivită

Cel mai bun lucru despre veterinari este faptul că poţi vorbi cu aceştia despre starea „pacientului” ca şi cum ar fi doctori pediatri care se ocupă de binele copilului tău. Dacă vei duce la clinică un căţel ce prezintă simptome ciudate, nemaintalnite, asigura-te că le vei trece pe hârtie, astfel încât să nu uiţi a le relata medicului veterinar. Dacă eşti pentru prima dată proprietar de animale de companie şi nu ştii la cine să apelezi în vederea controalelor frecvente la veterinar, mergi în zona de reşedinţă şi vezi care sunt cabinetele existente.

De îndată ce vei intra pe uşă într-o asemenea clinică, îţi vei da seama imediat dacă îţi va plăcea sau nu şi dacă ai încredere sau nu să îţi laşi companionul în grija celor de acolo. Totul ţine de intuiţie. Dacă nu te încrezi în oricine, atunci cere părerea celor apropiaţi care au mai fost cu animalele lor la medicul veterinar. Caută pe internet o „clinica cu aparat radiologie veterinara” şi descoperă exact ceea ce ai nevoie pentru verificarea sănătăţii animalului tău de companie.

De asemenea, pentru a nu se ajunge la clinicile de tratament ale animalelor de companie, în situaţii de urgenţă, trebuie să te asiguri din timp că vei avea grija cuvenită de prietenul tău necuvântător. Mergi cu el la medic încă de când îl cumperi sau îţi este făcut cadou, fă-i vaccinurile care sunt necesare şi apoi treci cu el pe la specialist din când în când, pentru a te asigura că este cât mai bine. Vezi să-i fie cald în perioada rece, mergi cu el la tuns, fă-i baie din când în când, cumpără-i o zgardă antipurici şi dă-i de mâncare, ceea ce are nevoie pentru a fi sănătos şi vesel în permanenţă.

Cele mai citite

To Top