IT News

Ai un business ? Află de ce sunt esențiale comunicatele de presă pentru afacerea ta

PR2Advertising.ro

Dacă ai un business și tot te străduiești să îi faci o imagine, dar fără succes, e posibil să faci unele greșeli. Comunicatele de presă sunt unele dintre cele mai întâlnite modalități de informare. Cu sprijinul PR2Advertising.ro, vă prezentăm cinci motive pentru care un comunicat de presă este esențial pentru afacerea ta.

1. Comunicatele de presa sunt o sursa credibila de informare

Având un puternic caracter obiectiv, comunicatele de presă sunt extrem de credibile în raport cu celelalte tipuri de text. În plus, din aceste comunicate rezultă de multe ori știrile. Astfel, ele pot fi ușor preluate de instituții de presă, ceea ce conferă din nou un plus de credibilitate. Imaginați-vă că vă prezentați o lansare de produs printr-un astfel de comunicat, iar el este preluat de toate ziarele naționale. Succesul acelei lansări de produs este aproape garantat.

2. Comunicatele de presă asigură o vizibilitate sporită afacerii

Tocmai datorită faptului că ele sunt preluate de surse de încredere și de tot felul de ziare, aceste comunicate de presă oferă o vizibilitate sporită companiei care se promovează prin intermediul lor. Dacă îți vei promova serviciile prin intermediul unui comunicat de presa online, vei avea posibilitatea să informezi un public larg, astfel vei putea atrage oameni interesați de ceea ce oferi pe termen scurt.

3. Comunicatele de presă online favorizează poziția site-ului tău de prezentare în motoarele de căutare

Acest lucru se întâmplă deoarece comunicatul preluat de un site de știri online va fi afișat pe websiteul instituției. Iar dacă acel comunicat conține un link care va duce către site-ul tau, acest link va avea o autoritate mare. Instituțiile de știri care au website-uri online au o poziție foarte bună pe acele websiteuri din cauza conținutului divers, din cauza promovării. Iar faptul că afacerea ta va fi „citata” de un astfel de website, faptul că acest website va prelua un link către afacerea ta, acest lucru îți va oferi un avantaj SEO extrem de mare. Astfel vei crește autoritatea site-ului tău și Google va avea încredere în conținutul scris de tine, poziționându-ți site-ul mai sus în căutări.

O mulțime de sfaturi de redactare a unui comunicat optimizat SEO poți citi chiar aici. Chiar dacă ai un comunicat bun, e necesar ca în mediul online să folosești tehnicile de optimizare pentru motoarele de căutare.

4. Comunicatele de presă au o mare posibilitate de viralizare

Fiindcă de cele mai multe ori tratează subiecte de interes general, comunicatele de presă pot să ajungă foarte ușor virale. Asta înseamnă că într-un timp record pentru a atrage zeci de mii sau sute de mii de vizite. Imaginează-ți ce ar însemna acest lucru pentru afacerea ta, care s-ar putea promova prin intermediul unui astfel de comunicat. Fie poți plasa un link către site-ul tău, fie poți vorbi despre un nou eveniment pe care îl găzduiește compania ta într-un astfel de comunicat. Iar dacă acesta trezește interes, poate ajunge foarte rapid viral prin redistribuire, astfel încât afacerea ta va căpăta o vizibilitate crescută într-un timp extrem de scurt.

5. Comunicatele de presă au un impact major în memoria colectivă

Astfel de documente sunt foarte des folosite pentru a răspunde la o critică sau pentru a oferi un drept la replică. În cazul în care companiile intra într-o criză, de asemenea, tot astfel de materiale anunță evenimentul. Tu poți folosi un astfel de comunicat de presă pentru a-ți anunța creșterea afacerii sau deschiderea unei noi filiale.

De cele mai multe ori, astfel de comunicate au un impact major în memoria colectivă, ele sunt ținute minte foarte mult, datorită obiectivității și modului de redactare. Astfel, vei asigura memorabilitate afacerii tale și vei crește șansele ca posibilii clienți din publicul țintă să apeleze la serviciile tale.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top