Life & Style

Cum verificăm produsele din piele naturală?

Există multe materiale sintetice de foarte bună calitate, care pot înlocui cu succes pielea naturală și la prețuri mult mai accesibile. Însa, partea proastă, e că aceste materiale sunt atât de asemănătoare cu pielea, încât era de așteptat să apară unii care vor să profite de acest lucru și să le vândă sub eticheta de „piele naturală”.

Hyperflash în colaborare cu BelaShop îți propune 10 metode eficiente de identificare a produselor din piele naturală.

1. Fii rațional/ă în legătură cu prețul produsului

Dacă ți se pare că un produse este prea ieftin pentru a fi din piele naturală, poți fi sigur că este un fals.

2. Citește eticheta

Din grabă sau nepăsare, majoritatea vânzătorilor te informează greșit în legătură cu materialul din care este realizat un anumit produs. Citește atent eticheta și nu te uita la țara de fabricatie, ci la specificațiile privind tipul de material din care este realizat respectivul produs.

3. Verifică-i greutatea

O geantă din piele, de exemplu, va fi destul de grea, în timp ce una din material sintetic va fi foarte ușoară.

4. Verifică-i mirosul

Produsele din piele naturală au un miros specific, care nu poate fi reprodus în materialele sintetice. E important, așa cum am spus mai sus, să te familiarizezi cu greutatea, mirosul, aspectul pielii înainte de a-ți achiziționa un produs.

5. Atinge produsul

Produsele din piele naturală se simte fină și suplă la atingere.Pielea artificială este prea rigidă sau mult mai elastică decât cea naturală. Îndoită, pielea naturală creează riduri fine care își revin la întindere.

6. Verifică reversul

Daca este posibil, verifică partea interioară a produsului care, evident, trebuie să fie din piele întoarsă.

7. Verifică porii

Pielea artificială are porii distribuiți regulat pe toată suprafața, în timp ce pielea naturală are porii distribuiți neregulat.

8. Realizează testul cu unghia

Daca înfigi ușor o unghie în pielea naturală, vei lăsa o urmă care va dispărea în timp. Nu același lucru se întâmplă și în cazul materialelor sintetice. De asemenea, dacă zgârii ușor cu unghia pielea naturală, vei îndepărta particule fine de suprafață, în timp ce pielea artificială va rămâne intactă.

9. Testul cu acul

Pielea naturală e mult mai greu de pătruns cu ajutorul unui ac decât cea artificială.

10. Testul suprem – cu bricheta

În mod evident nu poți face acest test în magazin, însă dacă vrei să testezi un produs acasă, alege o zonă mai puțin vizibilă și apropie flacăra de la o brichetă de ea. Dacă se încrețește sau se topește, cu siguranță nu e piele naturală.

Tu cum verifici produsele din piele naturală?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top