Politic

Cum și-a făcut Dacian Cioloș primii bani și ce studii are la bază

Cum și-a făcut Dacian Cioloș primii bani și ce studii are la bază

Fostul prim-ministru al României, Dacian Cioloș, s-a născut pe data de 27 iulie 1969 în Zalău. Acesta este un inginer agronom, iar înainte de a fi premier a ocupat funcția de comisar european pentru domeniul agriculturii în cadrul Comisiei Europene.

În anul 1987, Cioloş a absolvit Liceul agroindustrial din Simleul Silvaniei, specializarea Horticultură şi Viticultură. Ulterior, a urmat cursurile Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. După aceea, a obţinut o bursă în Franţa şi a urmat studii de agronomie aprofundată şi un master ştiinţific. Din anul 2000 este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice.

După terminarea studiilor, pentru a-şi câştiga banii, Cioloş s-a apucat să planteze spanacul în solarii, şi îl scotea primăvara pentru a face loc altor legume.

După absolvirea masterului, a lucrat ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcţiei Generale de Agricultură.

Dacian Cioloş îşi ocupă tot timpul liber la ţară, şi are grijă să îşi facă provizii pentru iarnă. În fiecare toamnă fostul premier îşi pune legume la murat, pe care şi le alege singur din piaţă.

Cioloş este căsătorit cu o franţuzoaică, pe care a cunoscut-o încă din facultate.

Sursa photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top