Culinar

Cum să prepari vafe cu cacao

Pentru a prepara vafe cu cacao veți avea nevoie de un aparat specila pentru copt vafe și următoarele ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1/3 cană de cacao
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 150 g de zahăr
  • 100 g de unt sau margarină
  • 250 g de făină
  • 150 ml de lapte
  • 65 ml de apă plată

Timp necesar pregătirii aluatului: 20 de minute

Timp necesar coacerii: 30 de minute

Timp total: 1 oră și 20 de minute

Pregătirea

Se separă ouăle

Albușurile se bat până se întăresc și se pun la rece.

Se amestecă untul cu zahărul și zahărul vanilat până când se obține un amestec cremos. Se încorporează treptat cacao.

Se încorporează progresiv gălbenușurile, laptele și apa minerală. Apoi se amestecă făina și praful de copt și se adaugă progresiv. Ultimele se încorporează albușurile bătute și se lasă aluatul aproximativ 30 de minute să se umfle.

Coacerea

Se preîncălzește aparatul special pentru vafe, timp de 3 minute.

Se coc vafele în aparatul special pentru vafe. Se pune o lingură și jumătate de aluat pentru fiecare vafă. Timpul de coacere pentru o vafă este de 2-3 minute în funcție de preferințe- mai pufoase sau mai crocante.

Se servesc calde, simple, cu zahăr pudră, cu miere și nuci, cu ciocolată și banane, etc.

Poftă bună!

Puteți urmării pașii necesari preparării vafelor în următoarea galerie foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.



Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top