Culinar

Cum să prepari pâine cu usturoi și cașcaval

Pâinea cu usturoi și cașcaval este un preparat ușor de pregătit, foarte gustos și aromat.

Ingrediente necesare:

  • o pâine (franzelă sau baghetă)
  • 250g de cașcaval
  • 100g de unt
  • un ou
  • 6 căței de usturoi
  • o legatură de patrunjel
  • o lingurită de sare si una de piper

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere: 20 minute

Timp total: 35 minute

Se lasă untul la dezghetat într-un castron și se va reveni asupra lui mai târziu.

Se taie pâinea pe diagonală de la un capat la celălalt și apoi pe cealaltă diagonal de la un capăt la celălalt. Taieturile trebuie să fie incomplete ca bucațile de pâine sa nu se desprindă.

Se dă cașcavalul pe răzătoarea cu găuri medii.

Între timp se preîncălzește cuptorul timp de 10 minute la 200 de grade.

Oul se bate într-un castron. Pătrunjelul se toacă mărunt și se amestecă cu oul bătut.

Se curăță cațeii de usturoi și se toaca mărunt. Dupa ce untul s-a înmuiat se pune în blender împreuna cu usturoiul, sarea și piperul și se mărunțeste. Se poate folosi și mixerul pentru transformarea untului într-o pastă. Dacă untul nu este destul de moale se poate pune la topit în cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Pâinea se unge cu amestecul de ou cu patrunjel prin taieturi, nu pe suprafață. Apoi se unge cu pasta de unt și usturoi între crestături. În ultimul rând se pune cașcavalul ras în fiecare tăietură și pe suprafață pâinii pentru obținerea unei cruste crocante.

Se înfasoară pâinea cu usturoi și cașcaval în folie de aluminiu. Se vor folosi doua bucăți de folie. O bucată va acoperi partea de jos ca o barcută și o bucată va acoperi partea de sus ca un capac.

Se pune pâinea cu usturoi și cașcaval în cuptor si se lasă la copt la foc mediu timp de 15 minute. După 15 minute se scoate din cuptor și se îndepartează capacul din folie de aluminiu. Se pune la loc la copt 5 minute fără capac.

Astfel crusta de cașcaval va deveni crocantă. Peste 5 minute este gata.

Se lasă la racit 10 minute și se poate servi prin desprinderea bucăților de pâine cu cașcaval.

Poftă bună!

Puteți urmării pașii neesari pentru pregătirea de pâine cu cașcaval și usturoi în următoarea galerie foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.



Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top