Filme

Cronică de film: Detective Pikachu

Detective Pokemon
blog.libero.it

Deși a trecut mai bine de o lună de când filmul Detective Pikachu, în regia lui Rob Letterman, a început să ruleze în cinematografele din România, de abia ieri am avut ocazia de a-l vedea. Am așteptat cu mare nerăbdare Detective Pikachu iar cronica pe care urmează să o citiți mai jos este 100% subiectivă.

Detective Pikachu este primul film care integrează personajele și povestea din anime-urile Pokemon (care au luat naștere în 1994) și a jocurilor video cu același nume (care au luat naștere în 1996).

Acțiunea filmului se învârte în jurul lui Tim Goodman (Justice Smith) un tânăr care locuia cu bunica sa și care nu vedea rostul în a avea un pokemon drept companion. Totul se schimbă atunci când acesta primește un telefon în legătură cu tatăl său, un faimos detectiv din Ryme City.

gizmodo.com.au

Tim se duce în orașul unde locuia tatăl său, oraș în care oamenii și pokemon-ii coexsitau, pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta. Aici, dă de partenerul tatălui său, un pokemon din specia Pikachu (Ryan Raynolds) care a rămas fără memorie în urma accidentului.

Pentru a putea să îi aducă înapoi memoria, cei doi devin o echipă și trec prin mai multe aventuri. Acestora li se alătură și Lucy Stevens (Kathryn Newton), o jurnalistă stagiară, împreună cu pokemonul ei, Psyduck.

Împreună reușesc să salveze și oamenii și pokemonii din Ryme City de către unul dintre personajele la care te aștepți mai puțin.

Deși pe rottentomato.com și pe imdb.com filmul a primit notele 6.4 respectiv 6.8, consider că filmul merita o notă mult mai mare. Personal îi acord filmului nota 9, notă pe care o voi explica mai jos.

Îmbinarea personajelor din Pokemon cu oamenii a fost făcută într-o manieră naturală care nu sare în evidență. În plus, construcția pokemonilor a fost atent făcută, creatorii acordând atenție fiecărui detaliu.

mymagazine.ro

Jocul actoricesc este de calitate, actorii reușind chiar să intre în pielea personajelor. Însă, ceea ce mă face cu adevărat să dau o notă așa de mare acestui film nu sunt efectele speciale sau firul narativ. Fiind una dintre personele care apreciază animeurile cu pokemoni și jucând încă jocurile, cel mai mult am apreciat așa zisele Easter Eggs (secvențe sau informații care țin de alte filme/jocuri etc) care apar în film.

Deși sunt numeroase Easter Eggs, le voi menționa doar pe cele mai importante: prezența inițialei „R” pe recipientele care făceau pokemonii să se comporte haotic este o referință la cunoscuta Echipa Racheta din anime.

Într-o secvență care ține foarte puțin se poate observa un personaj care este îmbrăcat exact ca Red, protagonistul primului joc Pokemon lansat în 1996. Ceea ce este foarte important la prezența lui în film este vârsta acestuia. Dacă în primul joc Red avea vârsta de 11 ani, în filmul Detective Pikachu acesta are 31 de ani.

Un alt Easter Egg foarte important este prezența lui Mewtwo, un pokemon creat într-un mod artificial. Luând în considerare vârsta actuală a lui Red putem deduce că Mewtwo prezent în Detective Pikachu este, de fapt, Mewtwo din jocul Pokemon Red.

Melodia principală din anime este și ea integrată în film și apare în două scene diferite: mai întâi apare în timpul filmării unei știri apoi este cântată de către Pikachu.

Există destul de multe Easter Eggs care sunt mult mai vizibile decât cele mai sus menționate, cum ar fi tricoul lui Tim pe care este prezentat unul dintre cei mai rari pokemoni – Unknown. Tot legat de îmbrăcăminte, la un moment dat Lucy este îmbrăcată cu un fel de uniformă de trainer (uniformă purtată de cei care prind pokemoni și apoi îi antrenează).

bruiter.com

Un alt Easter Egg evident este puterea lui Jigglypuff. Acest pokemon are abilitatea de a adormi pe oricine o ascultă cântând. De aceea, trainerul cu care este în restaurant este surpins dormind.

Ultimul Easter Egg pe care l-am observat este asemănarea lui Lucy cu Misty (un personaj popular din seria animată Pokemon). Amândouă au pe post de companion un Psyduck. Deși s-ar putea considera o simplă conincidență, personal cred că este o trimitere indirectă la anime.

Acestea fiind spuse consider că filmul Detective Pikachu este un film bun care poate fi văzut nu numai de către publicul tânăr dar și de publicul care a crescut cu anime-urile Pokemon.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top