Politic

Criză politică în Republica Moldova. Vladimir Putin îl susține pe Igor Dodon

Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi că îl va susține pe Igor Dodon și a criticat Partidul Democrat, acuzând „uzurparea puterii”.

„Cred că Moldova nu este o situație unică. Puterea în Moldova, la fel ca și Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câștigat bani pe seama moldovenilor și și-au consolidat bunăstarea personală și pârghiile de influență asupra statului”, a declarat Putin, potrivit Mainnews.ro.

Președintele rus l-a lăudat pe președintele Igor Dodon, susţinând că a reușit să creeze un stat modern și civilizat.

„Ceea ce fac acum Igor Dodon şi oponenţii săi cu care a format o coaliţie temporară reprezintă un pas către construirea unui stat civilizat şi modern. Evident că îi vom susţine pe Igor Dodon şi pe partenerii săi de coaliţie pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea(…). Noi cu siguranță îl vom sprijini”, a adăugat Vladimir Putin.

Reprezentanții guvernului condus de Maia Sandu, susținut de blocul ACUM și Partidul Socialiștilor (PSRM), și cei ai executivului condus de Pavel Filip, susținut de Partidul Democrat (PDM), se acuză reciproc de uzurparea puterii în stat și de acțiuni ilegale.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top