Filme

Crăiasa Zăpezii 2 – Lupta dintre Minciună și Adevăr

Redactor Hyperflash Gabriel Mihai: Am fost la Crăiasa Zăpezii 2 împreună cu o colegă de la Facultatea de Jurnalism a Universității Hyperion și ne-am gândit să scriem câteva rânduri despre acest film. În continuare vă vom prezenta câteva idei despre animația pe care am văzut-o, fiecare dintre noi precizând ce ne-a impresionat.

Cimpoeșu Nicoleta:

Crăiasa Zăpezii 2 întruchipează realitatea ficțională a întâmplărilor redate pe marile ecrane. Trolul Orm, personaj principal de această dată, pare a fi în prima parte un mincinos înnăscut. Dar pe măsură ce poveste continuă în film, acesta face un compromis cu el însuși și dorește să spună numai adevărul.

La începutul peliculei, Orm este miner și pare a fi fericit cu viața lui de după lunga slujire a Crăiesei Zăpezii. Fiind neatent și distrat din fire acesta face multe boacăne, una dintre ele aducându-i sfârșitul meseriei mult iubite. Din dorința de a termina cât mai repede treaba în mină, el supraîncarcă un cărucior cu pietre prețioase, iar cu ajutorul unui prieten, acesta reușește să scufunde întregul oraș sub catacombe.

Momentul acesta poate fi unul dintre cele care au dus la întorsătura dramatică a situației.

Tema centrală a ecranizării este minciuna în contradicție cu adevărul. Această temă  este evidențiată de încercarea acestuia de a devenii rege peste regat. Omiterea adevărului pare a îi aduce satisfacții și împlinirea atingerii scopului suprem.

La început se complace în situație, iar toate par a fi pe placul lui. Lumea îl aclamă, îl dorește pe tron, dar el creează acest miraj prin minciuni. Omiterea adevărului duce la încrederea în propriile sale minciuni- el începe să povestească toate faptele ca și cum el le-a înfăptuit, în același timp reușind să pară credibil.

Punctul culminant  îl găsește pe Orm a fi antagonistul poveștii. Minciunile repetate și uitarea promisiunii depuse îl fac pe acesta să creeze un nou personaj principal, Orm cel rău.

Minciuna împotriva adevărului realizează discrepanțe majore între contrastul și esența unei situații și mai ales amploarea ei.

Concluzia finală, evidențiată de Aleksey Tsitsilin este aceea că adevărul întotdeauna va învinge în fața minciunii.

Gabriel Mihai:

Sunt sigur că toți ne-am mințit părinții când eram mai mici, și, într-o măsură mai mică sau mai mare, mințim și acum. Fie că ne mințim prietenii atunci când trebuie să ne întâlnim cu ei undeva, dar am preferat să dormim încă 15 minute, fie că ne mințim profesorii la facultate că nu am avut timp să ajungem la timp la cursuri, tot mințim. Această animație, Crăiasa Zăpezii 2, ne aduce aminte că nu este bine să ne mințim aproapele și persoanele care ne ajută să mergem mai departe.

Orm, personajul principal din animație este un trol care abia a scăpat din sclavia Crăiesei Zăpezii și care se bucură de orice moment din viață (chiar dacă asta înseamnă să muncească în mină). Asta, până în momentul în care se răzgândește, și prin minciuni, ajunge să fie văzut ca un super-erou și să locuiască la palatul regal.

Se pare că el făcuse promisiunea de a nu mai minți pe nimeni, niciodată. Și asta l-a făcut să plătească scump- minciunile i-au creat un “frate geamăn” malefic, care dorește să pună stăpânire pe regat prin Frigul Etern.

Orm și-a dat seama că minciunile sale sunt pe cale de a distruge lumea pe care o iubea și de a-l îndepărta de prietenii lui. Așa că s-a schimbat. Chiar dacă minciunile lui erau aproape de a-l îndepărta de toți cunoscuții săi, el reușește să scape de blestemul său.

Animația are o poveste cu o morală pe care copiii o vor înțelege foarte ușor, reușind să îi facă să se gândească de două ori atunci când vor să-și mintă părinții.

Trailer Crăiasa Zăpezii 2

https://www.youtube.com/watch?v=IrbyKwQF-8k

Cele mai citite

To Top