Politic

Coreea de Nord respinge pentru moment diplomaţia americană

Coreea de Nord respinge pentru moment diplomaţia americană

Coreea de Nord nu este interesată de diplomație până când nu dezvoltă o rachetă balistică intercontinentală pe distanțe lungi (ICBM) capabilă să lovească coasta de est a SUA, a declarat un oficial nord-coreean, potrivit Businessinsider.com.

Deși țara nu a renunțat complet la diplomație, oficialul a spus că Coreea de Nord a fost mai întâi interesată să construiască un ICBM capabil să ajungă „până la coasta de est a continentului american”, a declarat CNN.

„Înainte de a ne angaja în diplomație cu administrația Trump, vrem să trimitem un mesaj clar că [Coreea de Nord] are o capacitate de apărare și ofensivă fiabilă pentru a contracara orice agresiune din Statele Unite”, a declarat oficialul.

„Dacă politica ostilă și amenințarea nucleară a Statelor Unite nu vor fi complet eliminate, niciodată nu vom pune armele nucleare și rachetele balistice pe masa negocierilor”, a declarat ambasadorul nord-coreean, Kim In Ryong.

Comentariile oficialului vin în urma tensiunilor din regiune, în timp ce forțele americane și sud-coreene încep să efectueze exerciții majore navale și la sol.

Deși pretențiile lor sunt deseori exagerate, ultimul progres al Coreei de Nord în programul lor de rachete a atras atenție oficialilor de la Casa Alba, care au recunoscut ca țara „a dezvoltat un vehicul nuclear de reintrare destul de bun”.

Directorul Casei Albe, John Kelly, a declarat că a considerat amenințarea nord-coreeană „gestionabilă” în timpul unei conferințe de presă joi, totuși, el a recunoscut că SUA ar putea face față unei probleme mai mari dacă programul de rachete din Coreea de Nord „crește dincolo de locul unde este astăzi”.

În timp ce Coreea de Nord pare să păstreze diplomația deocamdată, SUA pare să continue să caute sprijin în regiune. Președintele Donald Trump este pregătit să se întâlnească cu președintele sud-coreean, Moon Jae-In, luna viitoare, în Coreea de Sud, unde va cere „maximizarea presiunii asupra Coreei de Nord”.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top