Externe

Contre Trump-Biden pe tema redeschiderii frontierelor SUA

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a anunţat la începutul acestei săptămâni redeschiderea frontierelor SUA, începând cu 26 ianuarie a.c., pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen, britanici, irlandezi, precum şi pentru brazilieni, informează AGERPRES care citează AFP.

Conform deciziei, toți cei care doresc să intre pe teritoriul SUA au obligația de a prezenta un test negativ pentru diagnosticarea COVID-19.

Măsura nu este însă una bătută în cuie, viitorul lider de la Washington, democratul Joe Biden, prin vocea secretarului său pentru relația cu presa, Jen Psaki, lăsând să se înțeleagă că nu este încă momentul pentru un astfel de pas.

“La recomandarea echipei noastre medicale, viitoarea administraţie nu intenţionează să ridice aceste restricţii la 26 ianuarie”, a scris Jen Psaki pe Twitter. “De altfel”, a adăugat ea, “avem în vedere înăsprirea măsurilor de sănătate publică aplicate călătoriilor internaţionale pentru a lupta mai mult împotriva răspândirii COVID-19”.

Reamintim faptul că SUA au închis în primăvara acestui an frontierele ca măsură pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

 

Sursa foto: NBC News

 

Contre Trump-Biden pe tema redeschiderii frontierelor SUA

Cele mai citite

To Top