Social

Condiţii înăsprite pentru obţinerea permisului auto

În 2018, obținerea permisului de conducere devine un obiectiv greu de atins pentru persoanele care suferă de boli grave. Conform unui ordin semnat de Ministrul Sănătății, Florian Bodog, România pune astfel în aplicare o directivă europeană emisă în urmă cu 2 ani.

Lista afecţiunilor care blochează obţinerea permisului de conducere a fost completată, iar insuficienţa cardiacă, anevrismul aortic, artritele și epilepsia sunt pe lista bolilor care atrag respingerea dosarului pentru obţinerea sau prelungirea permisului de conducere. De asemena, celor care au implantate defibrilatoare sau stimulatoare cardiace li se va suspenda dreptul de a conduce.

Specialiştii consultaţi de Ministerul Sănătăţii spun că afecţiunile inimii sunt un pericol pentru siguranţa rutieră, dat fiind că o criză puternică nu mai permite controlarea maşinii.

Condiţiile sunt mai dure şi pentru diabetici. Dacă pentru un şofer sănătos permisul de conducere este valabil 10 ani, cu posibilitatea de a-l prelungi după un control medical, diabeticii vor fi obligaţi să îşi facă aceleaşi teste la fiecare 5 ani.

Text: Ana Păun

Sursă foto: 

Cele mai citite

To Top