Diverse

Cea mai mare acțiune de împădurire din România!

Sâmbătă 14 noiembrie se va desfășura cea mai mare acțiune de împădurire a României. Evenimentul are ca motto „ Plantăm! Îngrijim! Împădurim!” și își propune implicarea societății civile, autorităților și companiilor în protejarea și creșterea pădurilor.

Evenimentul este o reacție la ritmul agresiv de defrișare din țara noastră. Suprafața României este împădurită doar în proporție de 27%, mai puțin decât media europeană de 29%.

final127.600 de hectare de pădure au fost tăiate sau rărite în mod ilegal în anul 2006, conform Ministerului Mediului.

În data de 14 noiembrie va avea loc cea mai mare acțiune de împădurire și se va desfășura pe terenuri publice neproductive simultan în 21 de județe. Se vor planta 1 000 000 de puieți care vor fi îngrijiți mai mulți ani până la atingerea maturității.

Voluntarii se pot organiza pentru plantarea pe un teren oficial sau pe un teren propriu. Pentru organizarea independentă este nevoie ca aceștia să urmeze câțiva pași:

  1. Găsirea unei locații pentru plantare și obținerea acordului propietarului.
  2. Întocmirea unui plan care să cuprindă: suprafața și schema terenului și poziția rândurilor de copaci, resursa umană necesară și uneltele necesare.
  3. Înscrierea întregii echipe pe site
  4. Informarea coechipierilor asupra acțiunii.
  5. Găsirea furnizorilor de puieți din apropiere.
  6. Găsirea furnizorilor de unelte.
  7. Instalarea aplicației Harta Pădurilor.
  8. Plantarea propriu zisă și raportarea prin aplicație.

pfbr_14noiembrie2015_2_largeROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari acestei acțiuni și asistență de specialitate pentru toate plantațiile pe care se vor implica voluntarii.

Echipa „Plantăm fapte bune în România” îi invită pe toți cei interesați să se implice în creșterea suprafeței forestiere în cea mai mare acțiune de împădurire a țării.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top