Recomandăm

Ce să spui la un interviu de angajare

Ești student și te-ai gândit să te angajezi, însă nu ai experiență și nici nu știi ce să spui sau cum să te comporți la un interviu. Ai vrea să faci impresie bună zâmbind, dar nu este de ajuns.  Nu știi daca ar trebui să vorbești mai mult sau mai puțin. Ai emoții.

Este adevărat că majoritatea angajatorilor cer experiență, însă dacă nu ai experiență și ei văd  potențial în tine, văd dorința ta de a muncii, te vor angaja. Important este să fii sigur pe tine și să dai tot ce este mai bun din tine. Trebuie doar să-ți pui în evidență calitățile și competențele tale. Cum faci asta?  Este foarte simplu !

Majoritatea angajatorilor pun aceleași serii de întrebări, astfel poți pregăti răspunsurile înainte de interviu. La începutul interviului angajatorii te vor întreba dacă știi ceva despre compania la care ai aplicat. Întrebarea aceasta poate părea neimportantă, însă  aceasta este pusă special pentru ca angajatorul să vadă cât de interesat ești de jobul pe care l-ai ales. Este important să știi cate ceva despre firma respectivă, astfel dai dovadă de seriozitate și de dorința de a lucra acolo.job-650x435

La un interviu toți te vor pune să te descri. Știm cu toții cât de greu este să vorbim despre noi, însă pe ei nu îi interesează ce îți place să mănânci sau unde îți place să ieși. Atunci când te pun să te descri trebuie să spui toate competențele tale, să spui de ce ești tu în stare să faci.

Mai întâi, trebuie să începi cu educația pe care o ai, facultatea la care ești, liceul pe care l-ai făcut, ce ai învățat acolo și proiectele sau concursurile din care ai făcut sau încă faci parte. Poți spune calitățile sau aptitudinile tale care reies din activitățile pe care le-ai făcut în liceu. De exemplu, dacă ai făcut parte dintr-un voluntariat, în timpul liceului, ai putea să spui că prin activitatea aceasta ai învățat cum să comunici eficient cu oamenii.

În cazul în care ai mai lucrat înainte sau ai făcut intershipuri ,poți vorbi despre serviciul tău precedent, de ce făceai acolo și ce ai învățat. Aici îți poți pune în evidență calitățile  tale. De exemplu, dacă ai lucrat ca asistent vânzări, poți spune ca ai abilitatea de a vinde cu un target sau că ești persuasiv în vânzări.

Cel mai important este să realizezi că din fiecare activitate ,pe care ai făcut-o reiese o calitate. De asemenea, la un interviu zâmbetul nu trebuie să lipsească. Astfel, te vor vedea o persoană optimistă și dornică să lucreze. Oricum ar fi ,imporant este să fii tu și să le faci angajatorilor cunoștință cu tine, cel care poate.

Cele mai citite

To Top