Featured

Ce nu te învață școala și uneori nici facultatea în ziua de azi ?

Ce nu te învață școala și uneori nici facultatea în ziua de azi ? Multe lucruri ! Vreau să te avertizez de la bun început că acest articol nu este o știre în sine și reprezintă doar o părere proprie a cum văd eu lucrurile în momentul de față.

Am fost crescut de mic la țară și obișnuit cu bunicii. Fac parte din generația care a mai apucat să se joace cu bețele în țărână și să cadă de prin copaci.

Nu pot spune că am avut o viață tocmai roz dar nici una plină de lipsuri cum îmi este dat să văd în ziua de astăzi.

Consider că școala și ceea ce înveți în cadrul orelor pe care le petreci acolo ar trebui să îți fie cu adevărat de folos în viață și nu o povară în dezvoltarea ta.

Astăzi vreau să îți prezint ceea ce regret eu că nu am fost învățat la școală, liceu și chiar la facultate, cu toate că, în cazul facultății lucrurile au început să mai prindă formă.

Școala nu te învață cum să te descurci cu banii

De mic am văzut banii circulând în jurul meu și mereu i-am văzut ca pe niște hârtii făcute special să cumperi chestii.

Cum puneam mâna pe bani, cum mă duceam la magazinul din sat să cumpăr niște napolitane Naty și o înghețată la 50 de bani.

Mi-aș fi dorit să învăț la școală să economisesc. Măcar atât ! La investiții, fonduri și alte lucruri nu am pretenții de la o vârstă atât de fragedă, dar mi-ar fi plăcut să știu să economisesc. Ar fi fost un bun început.

Pe la liceu mi-ar fi plăcut să învăț cum să folosesc banii cu adevărat și cum să fac ca ei să se înmulțească. Mi-ar fi plăcut să știu diferența dintre active și pasive și să aflu căi care să mă ajute să folosesc banii sau o parte din ei, pentru a realiza o fundație solidă.

În loc să fiu dat cu capul de tablă (așa cum s-a și întâmplat), obligat să învăț matematică și funcții care nu mi-au folosit nici până acum, preferam să învăț ceva practic.

 

Tehnici de gestionare a timpului

Încă mai am probleme cu administrarea timpului și încă caut soluții. În prezent, cursurile de gestionare a timpului sunt rezervate doar pentru cei ce ocupă funcții de  CEO sau alte funcții

importante prin companii. Totuși, sunt tehnici ce ar fi utile oricărui student sau antreprenor la început de drum.

Nu de multe ori am tendința să mă bag în zece proiecte și să nu finalizez niciunul din lipsa timpului, fie dacă mă focusez pe un singur proiect, nu reușesc să mă împart corect între acesta și celelalte taskuri mai importante. Consider că la școală ar trebui să înveți măcar bazele gestionării timpului limitat pe care îl ai.

Să mai zic de faptul că productivitatea ar crește și automat beneficiile pe care le putem avea ? Prin urmare, ce ar fi de îmbunătățit?

 

La școală nu afli cum să te prezinți la un interviu

Primul meu interviu a fost să fie în orașul natal, Tulcea. Norocul meu a fost că aveam în background foarte multe activități de voluntariat ce m-au ajutat să demonstrez că nu sunt un tip care stă numai în casă cu ochii într-un monitor toată ziua mâncând chestii nesănătoase. Până și atunci au fost întrebări la care nu am știut să răspund, cum să reacționez și ce atitudine să am.

Practic, scopul școlii de când începe ea și până la final, este acela de a ne pregăti pentru un loc de muncă, nu ? Măcar acest rol aparține școlii, chiar dacă în prezent, școala nu face decât să te umple de informații din care tu ești nevoit să selectezi și de multe ori…să te descotorosești.

Modul cum te prezinți la un interviu sau cum ar trebui să aplici pentru unul ar trebui să se numere printre mulțimea de lucruri care se învață în școli.

Cum văd eu școala în viitor în România ?

Am uitat  să menționez că aceste lucruri se petrec în România. În țările mai dezvoltate, accentul este pus pe cel ce urmează să devină un om educat și capabil să producă bani și foloase atât pentru el cât și pentru statul țării respective.

Văd o școală în care orele sunt majoritar practice și ai libertatea de a alege ceea ce îți dorești să faci. În clasele primare să fie obligatorii doar cursurile de citire, scriere, calcule de bază și dicție, iar mai apoi, să poți adăuga cursuri pe placul tău.

De la programare la supraviețuirea în sălbăticie, antreprenoriat și investiții cât și multe alte materii ce și-ar avea locul aici. Toate acestea înglobate în 4-5 ore zilnic, cu pauze de masă, cât și o bază materială stabilă din partea unităților de învățământ.

Tu ce crezi că ar trebui să ne învețe școala ?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top