Diverse

Ce noutăți aduce Convenția Nijikon 2015

Nijikon, una din cele mai mari convenții a culturii pop în România va avea loc pe 21 și 22 noiembrie la Crystal Palace Ballroom în București, intre orele 10:00 – 21:00.niji

Convenția Nijikon are la bază cultura pop japoneză, în special anime şi manga, dar cuprinde de asemenea și comics, jocuri video, filme ,etc.

Nijikon atrage din ce în ce mai mulți geeks de la o ediție la altă, iar în acest an participanții vor avea ocazia să se bucure de mai multe noutăți.

Noutățile de anul acesta sunt:

Concertul Joe Inoue

Inoue_Joe_Kaze_no_GotokuJoe Inoue va concerta pentru prima dată în România, în cadrul Nijikon 2015. Artistul este de origine americană și susține că a învățat limba japoneză urmărind anime și citind manga.

S-a lansat în industria muzicală în 2007 cu albumul “In a Way” și este cunoscut de publicul larg pentru coloanele sonore ale seriilor “Naruto: Shippuden” sau “Yorinuki Gintama-san” și pentru piese precum “Closer” și “Me! Me! Me!” de pe albumul cu același nume care a apărut în 2009.

Joe Inoue este recunoscut şi pentru faptul că îşi compune singur piesele, toată instrumentaţia de pe negativele lor fiind orchestrată de el.

Returnarea baniilor pe bilet la achiziționarea de produse

Această promoție a fost introdusă anul acesta și incurajează publicul să-și achiziționeze bilete de o zi la convenția Nijikon și să cumpere produse de la standuri.

“Primele 800 de bilete pentru o zi îţi aduc discount de 25 de lei când faci cumpărături la Nijikon. Reducerea se aplică în cazul achiziţiilor mai mari de 150 de RON, o singură dată pe bilet. Standurile participante la promoţie sunt: Mangashop (manga, comics, anime merchandise), Holdfenyteam (merchandise), GamesStop (board games, TCG)” anunță organizatorii.

După cum ne-a obișnuit, programul Nijikon 2015 va cuprinde și:

Cosplay

03_cosplayArta costumelor și a acesorilor specific personajelor fictive nu poate lipsi de la nicio ediție Nijikon. Oricine dorește să participe la cosplay și se încadrează în criteriile de participare, poate completa un formular de înscriere online. Dacă există participanți care au întrebări de adresat altor pasionați de cosplay, Nijikon aduce această opțiune online. “Lansăm şi un grup pe Facebook dedicat în întregime cosplay-ului la Nijikon. Nu e nevoie să fii participant la concurs, e suficient să fii cosplayer sau să ai ceva de discutat despre cosplay-ul de la Nijikon şi eşti binevenit ” au declarat organizatorii.

Aleea Artistului09_artist

Oricine își poate rezerva propriul stand pe pagina oficială Nijikon 2015, dacă acesta este în conformitate cu regulamentul ce poate fi găsit online. Cererile acceptate vor fi anunţate cu două săptămâni înainte de eveniment.

Concursul AMV

Concursul online dedicat Anime Music Video-urilor fan-made a fost deschis pe 7 octombrie. Tradiţionalul concurs AMV Nijikon revine şi la această ediţie, iar din acest an se extinde, devenind internațional și acceptă şi clipurile editorilor din străinătate, cu intenția de a stimula competitivitatea editorilor din România.

Tinerii sunt invitați să participe în număr cât mai mare și în acest an șau să se înscrie pentru voluntariat.

Cele mai citite

To Top