Diverse

Câștigătorii Premiilor Gopo 2015

premiile-gopo-Hyperflash

Ca în fiecare an, ieri 30 martie, în cadrul Galei Premiilor Gopo desfășurată la Teatrul Național București, au fost recompensate cele mai importante realizări cinematografice românești din cursul anului precedent.

„Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, a primit premiul pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu. De asemenea, Nae Caranfil a câștigat şi premiul pentru cel mai bun regizor, fiind nominalizat tot cu același film la această categorie. Filmul este o coproducție internațională între România, Italia, Polonia şi Franța având totodată o distribuție hollywoodiană, în rolurile principale fiind nume bine cunoscute publicului român, precum Mark Strong, Vera Farmiga și Harry LLoyd.

florin piersic jr-Hyperflash

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost acordat artistului Florin Piersic Jr. pentru interpretarea personajului Alecu Voican din filmul „Quod Erat Demonstrandum” (Q.E.D.). În cadrul aceluiași film (Q.E.D.), Ofelia Popii a primit Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

ofelia popii-Hyperflash

La categoria Cel mai bun film european, profesionștii cinematografici și criticii de film au acordat premiul filmului „La Grande Bellezza”, în regia lui Paolo Sorrentino.

Anul trecut premiul Gopo pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului „Poziția Copilului”, de Călin Peter Netzer.

sursa: romaniatv.net

foto: Google

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top