Cultural

Cartea „Biblia Pierdută” dezvăluie altă faţetă a poveştii lui Dracula

„Biblia pierdută”, scrisă de Igor Bergler, „cartea eveniment a anului 2015”, precum a fost numită, spune povestea originii lui Dracula şi motivele asocierii acestuia cu domnitorul Vlad Ţepeş.

11303500_1611134149130679_2018219806_n

 

Cartea va apărea la Editura Rao, în toamna acestui an, începând cu 1 octombrie, conform unui comunicat Mediafax.

Una dintre cele mai impunătoare figuri ale perioadei renascentiste, Vlad Ţepeş, a fost transformat de propaganda vremii într-o creatură a nopţii, capabilă de atrocităţi inimaginabile. Pe parcursul timpului, vampirul Dracula a fost protagonistul a numeroase filme, cărţi sau documentare. Acest subiect este departe de saturaţie, motiv pentru care Igor Bergler a ales să îşi expună viziunea proprie asupra acestei teme în ultima sa carte.

Acţiunea cărţii este centrată pe viaţa profesorului Charles Baker. Acesta merge în Transilvania pentru a desluşi un mister ce se află în familia sa de secole întregi, însă un eveniment macabru îl face să se îndepărteze de planul iniţial. Angrenat într-o situaţie sinistră, Baker încearcă să găsească o cale de scăpare. Decriptarea semnificaţiei codului ce este aflat în prima carte tipărită vreodată, „Biblia lui Gutenberg” fiind singura soluţie. Descoperirile ce au urmat au dus la evenimente fără precedent.

Igor Bergler este scriitor, redactor şi realizator de emisiuni, scenarist şi regizor, având în palmares 11 filme de ficţiune.

sursă foto: www.mediafax.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top