Social

Capitolul la care Bucureștiul este primul oraș din lume

Proiectul la care Bucureștiul este primul oraș din lume închide gura tuturor persoanelor sceptice.

Desigur, în sensul bun, fiind un proiect gândit și implementat pentru comunitatea căreia i se adresează. Vorbim despre o premieră mondială care are loc în România: o soluție integrată de ghidare a nevăzătorilor în transportul public este implementată pe scară largă în București, folosind tehnologia iBeacon, soluția creată de compania clujeană Onyx Beacon.

O idee simplă, dar utililă prin intermediul căreia, persoanele nevăzătoare sunt avertizate prin acest sistem că vine în stație autobuzul cu numărul X.

Smart-Public-Transport-basic-figures-Onyx-Beacon-300x182[1]Un număr de 40 de unități iBeacon din modelul Enterprise au fost montate la sfârșitul lunii mai 2015 de către echipa Onyx Beacon pe toate autobuzele și troleibuzele care circulă în București, România pe liniile de transport public 86 și 90.

Acest deployment reprezintă startul primei etape de implementare în teren real a proiectului Smart Public Transport, o soluție tehnologică integrată realizată de echipa Onyx Beacon și care va ghida persoanele cu dizabilități vizuale pentru a folosi rețeaua de transport public de suprafață din capitala României fără ajutorul unui asistent personal și fără a depinde de intervenția celorlalți călători sau a personalului regiei de transport.

Bucureștiul devine primul oraș din lume care implementează oficial pe scară largă o soluție tehnologică modernă de ghidare și orientare independentă a nevăzătorilor în rețeaua de transport public de suprafață, iar soluția Smart Public Transport creată și livrată de Onyx Beacon este prima la nivel mondial care depășește faza experimentală și care se bazează pe unități hardware din categoria Bluetooth Low Energy gestionate de o platformă cloud-based și care comunică eficient și interactiv cu dispozitivele mobile prin intermediul unei aplicații dedicate, care funcționează pentru sistemele de operare iOS și Android.

Enterprise-Beacon-technical-description-Onyx-Beacon[1]

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top