Social

Campania ”Facem fapte bune cu fructe și legume” a strâns peste 1.200 de kg

Elevii Școlii Gimnaziale nr.23 ”Constantin Brătescu” au strâns 1.250 de kg de fructe și legume și le-au donat celor cu situații materiale precare, pentru ” a le aduce un zâmbet pe buze” după cum spune Andrei, un elev din clasa a V-a.

Sub atenta conducerea a direcțiunii și sub coordonarea învățătoarei Elena Adam, 700 de elevi au pus mână de la mână și au strâns fructe și legume. Acestea s-au îndreptat către Centrul de educație incluzivă “Albatros”, unde aproximativ 200 de elevi au primit pachete cu fructe, către Centrul de plasament “Antonio” , Centrul de primire a copilului în regim de urgență și Centrul “Mama și copilul”. Donațiile au ajuns și la Așezământul de la Valea Plopului al părintelui Valentin Tănase.

”Toate acestea au fost posibile datorită generozității părinților elevilor din școala noastră, care ne-au fost alături nu numai la colectarea, ci și la distribuirea fructelor și a legumelor. Cu toții au apreciat inițiativa cadrelor didactice de a organiza o astfel de acțiune, menită să dezvolte  copiilor compasiunea, empatia și altruismul, formând astfel caractere frumoase” se arată într-o declarative a profesorului Beatris Roscan, directorul unității de învățământ.

”Elevii noștri au fost entuziasmași, declarând că au simțit mulțumire în suflet știind că au adus puțină bucurie în inimile unor copii mai puțin poate fericiți. Școala are rolul de a forma și caractere și mă bucur că prim programele și acțiunile pe care le desfășurăm, reușim să formăm caracterele viitorilor adulți. Cel mai mare câștig pe care îl putem avea, este să vedem cum fiecare tânăr se dezvoltă armonios”, a declarant profesorul Ionuț Pandele, directorul adjunct al Școlii ”Constantin Brătescu”.

Campania ”Facem fapte bune cu fructe și legume” a fost organizată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top