Cultural

CALENDAR CULTURAL, 24 IANUARIE 2021

162 de ani de la Mica Unire, aniversare în timpul pandemiei

24 ianuarie, un moment  foarte important pentru istoria poporului român, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, înfăptuindu-se la acea dată din calendarul anului 1859 la Iași, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

În anii precedenți, agenda acestei zile cuprindea manifestări cuturale și științifice, de mai mică sau mai mare amploare, marcând astfel importanța zilei. Conferințe, lansări de carte, prelegeri pe teme istorice, vernisaje ale unor expoziții de artă cu tematică istorică, concerte, sunt doar câteva dintre evenimentele pe care societatea le organiza și care și-au propus de fiecare data să readucă în atenția românilor dorința de unitate și de solidaritate a întregii națiuni.

Din nefericire, restricțiile sanitare s-au perpetuat, iar începutul anului 2021 stă sub semnul impunerii acestora. Studiind calendarul cultural al zilei de 24 ianuarie putem constata cu ușurință și cu un neplăcut sentiment de întristare, că evenimentele culturale care subliniau insemnătatea zilei și care altă dată păreau firești s-au restrâns considerabil.

Am remarcat totuși, contribuția la aniversarea acestei zile a Consiliilor Județene Alba, Ilfov și Iași care, conform informațiilor de pe paginile acestora din rețelele de socializare, organizează mâine, 24 ianuarie 2021, evenimente cultural-artistice dedicate acestei zile și care vor fi transmise online.

Toți cei interesați vor putea consulta paginile acestor instituții accesând următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanAlba

https://www.facebook.com/Consiliul-Jude%C8%9Bean-Ia%C8%99i-Ia%C8%99i-County-Council-101620988403790

https://www.facebook.com/CJIlfov

 

În cazul care vor apărea informații noi privind eventuale manifestări cultural-artistice înscrise în tematica zilei istorice de 24 ianuarie 1859, vom fi încântați să le împărtășim.

 

CALENDAR CULTURAL, 24 IANUARIE 2021

Cele mai citite

To Top