BREAKING-NEWS

BREAKING NEWS | Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore!

udrea124234423_51278500Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte azi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele „Gala Bute” şi „Microsoft”.

Acuzată de fapte de corupţie

22:52 Elena Udrea a părăsit sediul DNA pentru a fi dusă în arestul poliţiei. „Vă aşteptaţi la altceva? Poţi să-i pui cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”, a declarat aceasta în faţa jurnaliştilor.

REDĂM INTEGRAL COMUNICATUL DNA

„În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 şi 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

– trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea);
– trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere dearestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top