Gaming

BLIZZARD: Warcraft 4 sau alte jocuri noi RTS

Blizzard a anunțat în acest weekend la Blizzcon, că începând de anul viitor, următorul capitol al poveștii Starcraft va fi o serie de aventuri episodice. Și continuarea unei alte mari francize RTS (Real Time Strategy), Warcraft unde rămâne?

Nu cu mult timp în urmă, reprezentanții Blizzard au declarat că Starcraft 3 sau Warcraft 4 ar putea apărea. Dar șeful departamentului de dezvoltare Starcraft II, Tim Morten a clarificat într-un interviu cu GameSpot în acest weekend, că depinde foarte mult de “ceea ce vor vrea fanii “.

“Ceea ce pot să vă spun este că astăzi, toată concentrarea și atenția noastră este 100% îndreptată către proiectele anunțate deja. Ceea ce va apărea în viitor depinde foarte mult de părerile primite de la jucători. Iubim RTS, iubim acest gen de jocuri. Universul Starcraft este fantastic; universul Warcraft are în mod cert mult mai multe povești de spus. Avem oameni noi la Blizzard IPs; există potențial de a crea noi povești împreună. Vrem să știm ce anume i-ar încânta pe jucătorii noștri; dar ca echipă, am fost atât de ocupați să terminăm Legacy of the Void, încât nu am apucat să luăm vreo decizie.”

maxresdefault

Cât despre, de ce au decis să scoată conținut episodic în loc de o întreagă continuare sau o nouă trilogie, acesta a explicat:             “Motivul cel mai important a fost mesajul transmis de jucători, faptul că aceștia nu își doresc ca povestea să se termine. Lor le place foarte mult să joace stilul campaign și și-ar dori să primească mai mult de la noi. În al doilea rând, dar de asemenea important, este faptul că echipa noastră este foarte încântată să continue producerea acestui gen de conținut. Iar Nova este chiar genul de caracter preferat de fani, atât de intrigant tipul de abilități pe care le posedă ca ‘fantoma’; ea pare punctul perfect de la care putem începe acest experiment storytelling.”

Legat de cum va apărea, Morten a clarificat că jocul va avea trei părți, cu trei misiuni fiecare. “La final, vom fi interesați să vedem care va fi părerea jucătorilor și dacă vor vrea să continuăm să scoatem conținut de acest gen. Iar dacă vor vrea un nou joc; ce este ceea ce își doresc să vadă de la Starcraft și RTS? Simțim că asta este o bună modalitate de a explora noi povești, acum că povestea personajului principal se încheie. Este o oportunitate pentru noi să interacționăm cu audiența noastră într-o modalitate mai directă decât până acum.”

Dacă veți cumpăra Legacy of the Void, acesta va include conținut Nova Covert Ops? Morten a spus: “Acest conținut nu va fi gata până anul viitor. Deci Legacy of the Void va exista ca joc în sine, și restul conținutului va fi introdus pe măsura ce îl vom creea pe parcursul anului 2016.”

Cât despre preț, Morten a spus, “Există o versiune a Starcraft-ului numită Starter Edition, care este disponibilă gratis pentru jucători. Planul nostru este să facem acest conținut post-lansare accesibil oricărei persoane care are o versiune a StarCraft-ului, inclusiv Starter Edition.”

Trailer Starcraft II Legacy of the Void :

Cele mai citite

To Top