Timp liber

Beneficiile lecturii

“Oricât de ocupat ai fi, trebuie să găsești timp pentru a citi. Altfel vei capitula în fața ignoranței. “– Confucius

Why people like to read_wordleÎncă din primii ani de școală dascălii duc lupte colosale pentru a ne insufla iubirea pentru lectură. Uneori reușesc, uneori nu. Din păcate, astăzi, din ce în ce mai puțini copii și tineri își mai doresc să își petreacă timpul liber cu o carte în mână. În secolul tehnologiei și al gadgeturilor, e de la sine înțeles că lectura e situată la coada clasamentului în rândul preferințelor acestora. Beneficiile lecturii sunt nenumarate. Iată câteva dintre acestea:

  • Îmbogățirea vocabularului- o persoană care citește își îmbogățește vocabularul fără să îți dai seama, cu un efort minim. Câteva pagini pe zi sunt suficiente pentru a căpăta flexibilitate în exprimare.
  • O carte îți poate deschide oricând noi orizonturi spre pasiuni nebănuite. Uneori suntem tentați să încercăm lucruri noi doar pentru că am citit undeva despre ele.
  • Lectura reprezintă desigur și o modalitate frumoasă de deconectare de la stresul zilnic. Este atât hrană pentru psihic, cât și pentru suflet.
  • Formarea unei culturi generale vaste are la bază, desigur, lectura. Citind despre cât mai multe lucruri, vei știi cât mai multe lucruri, iar pe măsură ce îți vei extinde cunoștințele, tot mai însetat vei fii de necunoscut.
  • Cărțile formează oameni frumoși. Un om care citește, mereu se va remarca din mulțime. Tot timpul va pune întrebările potrivite la momentul potrivit.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile aduse de cărți în viața noastră.
Dacă bugetul nu vă permite să achiziționați carți noi, din librării, vă recomand cu căldură să dați iama în anticariate, unde prețul acestora poate începe chiar și de la 75 de bani. Dacă nici ideea de a achiziționa cărți vechi nu vă surâde, bibliotecile vă pun la dispoziție o listă incredibilă de titluri ce așteaptă să fie luate acasă și ”devorate”.

Cititul nu trebuie privit ca o povară, ci ca o evadare într-o lume nouă, fascinantă, ce se ascunde în filele unei cărți.

Cele mai citite

To Top