Externe

BBC renunță la Jeremy Clarkson

MAIN-clarksonJeremy Clarkson a fost demis, după ce a fost acuzat de atac fizic și verbal la adresa unui producător al emisiunii Top Gear, confirmă BBC.

“Prezentatorul nu a reușit să mențină standardele de decență și respect la locul de muncă,” a spus Tony Hall, directorul general al BBC.

Clarkson a fost găsit vinovat de o altercație fizică însoțită de abuzuri verbale susținute și prelungite de natură extremă, în urma cărora victima, Oisin Tymon, a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“I-am spus cu mare regret astăzi lui Jeremy Clarkson ca BBC nu-i va reînnoi contractul. Este o decizie pe care nu am luat-o cu ușurință. Știu cât de populară este emisiunea și că în urma acestei decizii părerile vor fi împărțite,” declară Tony Hall.

Acesta recunoaște și faptul că a continua Top Gear în 2016 va fi o mare provocare. În urma investigației condusă de Ken McQuarrie, unul din directorii BBC, a reieșit faptul că Clarkson l-a lovit pe Tymon într-un atac neprovocat ce a avut loc la hotelul Simonstone Hall din North Yorkshire.

“Abuzul verbal a fost îndreptat către Oisin Tymon în mai multe rânduri, atât în timpul atacului, cât și ulterior, în interiorul hotelului. Injuriile și amenințările au putut fi auzite din sala de mese și dormitoarele din apropiere,” spune McQuarrie.

“Limbajul derogator și abuziv, îndreptat atât către Tymon, cât și spre alți membri ai echipei Top Gear, a continuat să fie folosit de Clarkson în interiorul hotelului, în prezența altor persoane, pentru o bună perioadă de timp. Este clar că Oisin Tymon a fost șocat și întristat în urma acestui incident și a crezut că și-a pierdut slujba,” continua el.
Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus că a fost “un mare fan” al muncii depuse de Clarkson la Top Gear, “dar o linie a fost întrecută și regulile nu diferă în funcție de rang, relații publice sau considerente comerciale.”

“Respect concluziile detaliate ale domnului Hall și sunt recunoscător companiei BBC pentru investigația meticuloasă și rapidă a acestui incident regretabil. Am lucrat la Top Gear timp de aproape un deceniu, iubesc aceasta emisiune. În acest timp am avut o relație pozitivă cu Jeremy și am lucrat împreună la proiecte importante. Este un talent unic și sunt conștient că multora le pare rău că implicarea lui în această emisune trebuie să se termine în acest fel,” declară Tymon după concedierea prezentatorului.

Avocatul producatorului, Paul Daniels, a declarat: ” Această lună a fost un coșmar pentru Oisin, familia și prietenii lui. Deși a ajuns fără vina lui în mijlocul acestei povești masive, a dat dovadă de demnitate, reținere și echilibru. Tot ce își dorește acum este să se întoarcă la locul de muncă pe care îl iubește la BBC. Nu are intenția de a mai face și alte comentarii publice și roagă să-i fie respectată intimitatea. În general, acesta este un memento împortant că legislația Regatului Unit protejează întregul personal care se confruntă cu discriminare sau violență la locul de muncă și că toți angajatorii trebuie să-si protejeze personalul de un astfel de comportament. “

Sursa foto: www.mirror.co.uk

Cele mai citite

To Top