Externe

Avionul fără combustibil a aterizat în China

!!!ptf_0711_SOLAR_IMP_09Solar Impulse 2 a aterizat ieri pe aeroportul din Chongqing (China), la ora locală 01:35 (17:35 GMT luni) după un zbor de aproximativ 20 de ore, informează BBC.

Avionul pilotat de elvețianul Bertrand Piccard împreună cu partenerul său de afaceri, Andre Borschberg, a finalizat cea de-a cincea etapă a zborului său în jurul lumii.

Inițial, acesta trebuia sa facă doar o scurtă escală în Chongquing înainte de a pleca spre Nanjing, în estul țării, însă continuarea călătoriei a fost întârziată de condițiile meteorologice. Echipajul va petrece câteva zile în sud-vestul Chinei, timp de care va profita pentru a promova sursele de energie nepoluante, după care își va continua traseul.

Odată ajuns la Nanjing, Solar Impulse 2 va fi pregătit pentru o etapă foarte complicată, și anume traversarea Oceanului Pacific, către Hawaii. Zborul va dura cinci zile și cinci nopți. Au trecut aproape trei săptămâni de la începerea călătoriei din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Circumnavigația globului a fost plănuită într-un total de 12 etape, aparatul fiind așteptat să se întoarcă în Emirate în câteva luni.
Solar Impulse 2 a stabilit deja două recorduri mondiale pentru zborul într-un avion alimentat cu energie solară, pilotat. Primul record a fost pentru distanța acoperită (1.468km) între Muscat, Oman și Ahmedabad, India. Al doilea record a fost pentru viteza la sol, de 216 km/h, stabilit în etapa dintre Varanasi, India și Mandalay, Myanmar.

Niciun avion alimentat cu energie solară nu a făcut până acum înconjurul lumii.

Foto: www.cbsnews.com
www.bbc.com

_81454910_solar_impulse_624in

Cele mai citite

To Top