Externe

Avion cargo interceptat de avioane de luptă

Avion cargo interceptat de avioane de luptă

Conform Digi24, un avion cargo care a plecat de la Otopeni marți dimineață cu destinația Birmingham, Marea Britanie, a fost interceptat de două avioane de luptă, un Typhoon britanic si un F16 belgian. Cauza ridicării de la sol a celor două avioane de luptă ar fi pierderea comunicațiilor dintre avion si controlorii de trafic din Marea Britanie.

Aeronava a decolat din București la ora 3:30 a.m și a aterizat în siguranță la Birmingham la 9:30 a.m. Pierderea comunicațiilor a fost calificată drept un incident cu potențial periculos și s-a produs deasupra Mării Nordului. Avionul cargo este un Saab 340, operat de Fleet Air International, o companie maghiară.

Nu este clar motivul pierderii comunicațiilor însă acesta nu este primul incident de acest gen. În ultimele luni, mai multe avioane civile au fost interceptate ca măsură de precauție, iar la începutul lunii februarie avioane de luptă au fost ridicate în aer pentru a urmări aeronave militare rusești care se apropiau de spațiul britanic.

Sursa: digi24.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top