Cultural

AVEM SPECTACOL! CUM PROCEDĂM?

 

Vom merge la teatru în condiții de siguranță? Dar la cinema?

Iată-ne ajunși la punctul în care situația epidemiologică din România pare că s-a ameliorat ușor în ultimele săptămăni. Totuși, la nivelul întregii țării se mai constată zone cu o incidență semnificativă a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov2, specialiștii în prevenție sanitară recomandând în continuare prudență maximă.

În aceste condiții, autoritățile au decis zilele acestea o ușoară relaxare a restricțiilor impuse în ultimele luni, astfel că o parte din instituțiile teatrale doresc deschiderea sălilor de spectacol, cu condiția obligatorie a respectării normelor de siguranță sanitară pentru a proteja de o eventuală contaminare cu temutul virus atât publicul spectator, cât și actorii participanți la reprezentații.

„Noi suntem pregătiți de a relua cât mai repede stagiunea. Avem nevoie de asta din toate punctele de vedere. Sufletește, moral, profesional și financiar etc. Instituția teatrală, fără activitate specifică, nu poate fi justificată ca o ființă vie, cum credem noi că este. Pentru noi, este vital să aflăm că putem deschide stagiunea”, a declarat Ion Caramitru, conform libertatea.ro

Sunt de apreciat trupele care în această perioadă s-au mobilizat extem de eficient și au susținut evenimente teatrale in spațiul on-line, și chiar dacă publicul spectator nu a fost prezent fizic în sala de spectacol, calitatea prestației artistice nu a avut de suferit.

Și chiar dacă restricțiile impuse instituțiilor culturale din cauza pendemiei de SARS-Cov2 au dus la restrăngerea activităților, în special cele care presupuneau prezența publicului, fluxul pregătirii de noi spectacole nu s-a oprit total. Unele reprezentații aflate în pregătire la acel moment si-au continuat programul stabilit, altele noi intrând ulterior în faza de producție.

Nu mai puțin relaxate vor fi condițiile sanitare impuse în cazul urmăririi unei producții cinematografice într-o sală de cinema.

În ambele cazuri mai sus amintite, procentul maxim al ocupării fotoliilor rezervate publicului nu poate depăși 30% din capacitatea sălii. Atât accesul în sala de spectacol cât și părăsirea acesteia, se vor desfășura după un protocol dinainte stabilit care va trebui respectat de către toți posesorii de bilet.

Fără îndoială, suntem cu toții dornici de revenirea în sala de spectacol! Reluarea într-un timp cât mai scurt posibil a activităților culturale cu care am fost obișnuiți este un demers care nu ar trebui să sufere amânare. În același timp însă, suntem obligați să respectăm regulile de igienă sanitară pe care autoritățile le recomandă pentru depășirea cât mai curănd a stării de pandemie în care ne  aflăm de aproape un an.

https://www.libertatea.ro/stiri/se-redeschid-teatrele-in-bucuresti-dupa-4-luni-fara-spectacole-ion-caramitru-directorul-teatrului-national-in-direct-la-adriana-nedelea-la-fix-3384834

sursa foto: https://www.tnb.ro/ro/teatrul/sala-mare

 

 

AVEM SPECTACOL! CUM PROCEDĂM?

Cele mai citite

To Top