Justiție

Un nou procuror de care vor să scape: Augustin Lazăr propus spre demitere. Ce va face Iohannis ?

Pro TV

Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general al României, iar în urma acestuia a afirmat că va cere revocarea lui Augustin Lazăr. Imediat au apărut reacții din partea opoziției, a oamenilor, dar și un mesaj al procurorului general al țării noastre.

„Mă simt într-un moment special nu numai al carieri mele, ci într-un moment special al României. Iar făclia despre care cineva a susținut în deșert că nu este tocmai așa cum trebuie, o să aibă o surpriză să o vadă circulând de la vechea generație la noua generație și, vom avea mereu magistrați independenți ca stare de spirit. Nu trebuie să fie tot aceiași, că mandatele se uzează, dar vor transmite făclia deminății și independenței magistraturii spre generațiile următoare. Și așa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi când am intrat în magistratură”, a declarat Augustin Lazăr, vizibil emoționat, la sfârșitul declarației de presă susținută miercuri seara.

Într-o postare pe o rețea de socializare, fostul președinte al României, Traian Băsescu, scria că „Opoziţia trebuie să încerce acum! Opoziţia trebuie să înţeleagă un lucru elementar: fie că vorbim despre economie, despre justiţie, despre reprezentare la nivel UE, despre viaţa de zi cu zi a românilor, majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat. Este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură, cu ceva şanse de reuşită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă”.

Domnule Toader, puteţi abuza adevărul, pentru că fiecare fiinţă are liber arbitru, dar nu veţi putea murdări conştiinţa oamenilor cinstiţi din această ţară. Dacă această conştiinţă se mai reflectă măcar puţin în Parlamentul acestei ţări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume şi de această responsabilitate”, a specificat și fostul premier al României, Dacian Cioloș.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, a explicat ce ar putea face Președintele României în acest caz. ”Poate cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor șefi. Mai sunt o grămadă de alte lucruri pe care le poate înainta Curții Constituționale, chiar legat de acest raport prezentat de Toader. În ultimă instanţă, poate spune: nu îl revoc, eu consider că am această calitate a de a mă opune. Prin urmare va fi supus referendumului, propunere de destituire în Parlament şi mergem la referendum”, a conchis jurnalistul.

În urma anunțului făcut de Tudorel Toader, în Piața Victoriei s-au strâns câteva sute de persoane pentru a protesta cu privire la revocarea Procurorului General al României. Protestatarii au adus fotografii cu Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, indotând imnul național al țării noastre. Aceștia au declarat că motivul pentru care se află în piață, este acela de a apăra justiția și independența acesteia.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top