Featured

Au murit intoxicați din cauza sistemului de încălzire

Vremea geroasă din ultima perioadă a luat, din păcate, multe vieți. Pentru a se încălzi, oamenii au fost nevoiți să forțeze sobele sau centralele, iar unii au murit intoxicați, din cauza sistemelor defecte.

Un bărbat din județul Iași a murit intoxicat, în timp ce încerca să își salveze cumnata dintr-o cameră care a luat foc. Ana Constantin, fiica victimei, citată de Pro Tv: „Erau flăcări, el a spart geamul ca să vadă ce era înăuntru… A venit SMURD-ul, au venit pompierii, dar nu și-a mai revenit.” 

Conform pompierilor voluntari, soba și coșul de fum nu au fost curățate, din această cauză s-a produs dezastrul.

În Satu-Mare, o fetiță de un an și câteva luni a decedat în casa care a luat foc. Cea mică se juca împreună cu frații săi când jarul din sobă a aprins câteva haine în jur. „Erau foarte înalte flăcările. Am reușit să scoatem doi copii, dar cel în fașă a rămas”, a informat un pompier, potrivit Pro Tv.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj: “Este foarte important ca oamenii să asigure un control de alimentare cu gaz a aparatelor de încălzire care utilizează gazul natural. Este neapărat necesar ca persoane autorizate să facă întreținerea periodică a hornurilor – cel puțin de două ori pe an.” Dorin Jipa, președintele Asociației Coșarilor din România: “60% din incendii se produc din cauza necurățării coșurilor de fum, a coșurilor îmbătrânite, defecte.”

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto

Cele mai citite

To Top