Comunicate de presă

Activiştii de mediu au protestat în Munţii Făgăraş

Zeci de activişti de mediu, alpinişti şi oameni de ştiinţă au protestat în Munţii Făgăraş oprind mai multe camioane care transportau lemne. Protestatarii au vrut să atragă atenţia asupra distrugerilor ultimelor păduri virgine din zona Vidraru.

Romsilva a informat că transportul de lemne a fost unul legal, după ce activiştii au anuţat în mod eronat că transportul ar fi unul ilegal.

Un comunicat al Romsilva arată: Având în vedere protestul organizat de Agent Green vineri, 10 martie a.c. pe DN 7C, în zona comunei Arefu din județul Argeș, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva precizează că autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG-95-SRV, oprit de activiștii de mediu, desfășoară un transport legal, autorizat, toate datele fiind introduse în aplicația SUMAL precum și în ”Inspectorul Pădurii”.

Volumul de 17,82 metri cubi de lemne de foc, specia fag, transportat de autovehiculul înmatriculat AG-95-SRV provine din fondul forestier de stat administrat de Ocolului Silvic Vidraru, din cadrul Direcției Silvice Argeș, unitatea de producție (U.P.) VI Limpedea, actul de punere în valoare (APV) având numărul 912460. Exploatarea s-a făcut legal, în baza autorizației 1089945 din 5 decembrie 2016.

În mod eronat, activiștii de mediu au anunțat că transportul nu era unul legal, iar lemnul transportat ar fi fost tăiat dintr-o pădure virgină.

Protestatarii au afişat benere cu mesajul „Salvați Ultimele Păduri Virgine”. Activiştii susţin că circa 12.000 de hectare sunt în pericol din caza defrişărilor ilegale din zona Vidraru.  În timpul protestului, oamenii au fost contactaţi telefonic de un reprezentant al Ministerul Apelor şi Pădurilor, care le-a transmis că oficialii sunt „foarte îngrijoraţi” de ceea ce susţin ei şi că urmează să fie primiţi într-o audienţă, relatează News.ro.

Sursa foto:

 

Cele mai citite

To Top