Cultural

A șaptea ediție a evenimentului Ora Pământului în România

11104335_1590231617887599_853278720_nAstăzi, pe 28 martie va avea loc între orele 20.30 și 21.30 manifestația “Ora Pământului”, aflată la a noua ediție în lume și a șaptea în România.

„Dăruiește naturii din energia ta”, acesta este îndemnul și mesajul transmis către comunitățile de români anul acesta, de către organizatorii locali ai evenimentului WWF România.Toți românii sunt invitați să stingă luminile din căminele lor și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o plimbare simbolică prin oraș împreună cu cei apropiați lor.

Printre clădirile unde vor fi stinse luminile se numără și Palatul Parlamentului, care consumă lunar într-o oră cât consumă 20.000 de locuitori, Palatul Victoria, Primăria Capitalei, Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Opera Naţională, Ateneul Român, Muzeul “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul de Istorie, în Capitală, alături de Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

Bucureștenii care își doresc să participle la eveniment sunt așteptați începând cu orele 19.30 la intrarea Charles de Gaulle, a parcului Herăstrău. Seara va începe cu o serie de exerciții fizice simple, asistate de antrenorii Limitless şi de ambasadorul Ora Pământului, Zoli Toth. Apoi la orele 20.30 se vor stinge luminile, iar participanții vor asista la un concert acustic, fără surse de current, dublat de un spectacol cu foc, prezentat de Drum ‘n’ fire feat. Emi & lazy shadows.

Împătimiții bicicletelor nu au fost neglijați, aceștia vor putea participa la un tur de 16 km, cu plecarea din parcul Izvor.

sursă foto: http://www.ziarulunirea.ro

Cele mai citite

To Top