Externe

7800 de angajaţi vor fi disponibilizaţi de Microsoft

Cel mai mare producător de software la nivel mondial a anunţat miercuri că intenţionează să desfiinţeze până la 7800 de locuri de muncă, ca urmare a măsurilor de reorganizare a diviziei de telefonie şi hardware impuse de directorul general Satya Nadella.

www.publika.md

Valoarea fondului comercial la divizia de telefoane Nokia va fi reevaluat în scădere cu aproximativ 7,6 miliarde de dolari. Costurile de restructurare se vor ridica la suma de 850 de milioane de dolari, a anunţat miercuri Microsoft, citat de Bloomberg.

Aproximativ 120 de mii de angajaţi avea Microsoft la sfârşitul lunii martie. Concedierile fac parte dintr-un program de reducere a efectivului de angajaţi cu 18.000, anunţat în 2014.

Angajaţii diviziei hardware şi alte părţi ale companiei, inclusiv divizia producătoare de smartphone-uri cumpărată de Microsoft anul trecut de la compania finlandeză Nokia for fi afectaţi de această masură.

Una dintre cele mai ample restructurări a angajaţilor din istoria industriei IT a fost lansată de Microsoft în luna iulie a anului trecut. Măsurile impuse vor duce la desfiinţarea a 18.000 de posturi, reprezentând 14% din totalul forţei de muncă, pentru concentrarea pe serviciile cloud şi pe aplicaţiile destinate dispozitivelor mobile.

 Sursă foto: www.publika.md

Cele mai citite

To Top