Artiști

Avril Lavigne, vedeta cea mai periculoasă pentru căutările pe internet

McAfee, compania de software pentru securitate cibernetică, a ajuns la concluzia că Avril Lavigne este cea mai periculoasă vedetă din 2017, datorită riscurilor  legate de căutarea numelui artistei în online, a relatat marți, agenția de știri UPI, citată de Agerpres. 

Studiul realizat de McAfee pentru cel de-al 11 -lea an consecutiv a arătat că la o simplă căutare pe internet, numele cântăreței generează cele mai periculoase rezultate, astfel utilizatorii sunt expuși la site-uri periculoase și malware.

Din acest top zece al celor mai periculoase personalități pentru căutările cu numele sau de mp3-uri gratuite care generează cele mai multe site-uri potențial periculoase mai fac parte Bruno Mars, care ocupă locul al doilea, dar și  Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perry și Beyonce.

“În lumea noastră digitală, vrem albumele cu ultimele hituri, videoclipuri, filme și chiar mai mult, imediat, pe dispozitivele noastre.

Consumatorii de multe ori pun pe primul plan bunul lor plac, comportându-se riscant atunci când dau click-uri pe linkuri care promit cel mai nou conținut legat de celebrități. Este imperativ să aibă răbdare și să ia în considerare riscurile asociate cu căutarea unui conținut care poate fi descărcat. A gândi înainte de a da click înseamnă mult din punctul de vedere al securității online”, a declarat într-un comunicat șeful departamentului de securitate pentru consumatori de la McAfee, Gary Davis.

Sursă foto

Cele mai citite

To Top