Magazin

Băiatul cu ”grad redus de inteligență” a ajuns student la Harvard

Zou Hongyan a dat naștere singurului său copil în anul 1988, dar medicii nu i-au dat nicio șansă băiețelului. Din cauza problemelor apărute la naștere, copilul urma să sufere de o paralizie cerebrală. Deși toți din jurul său o sfătuiau să renunțe la micuț, inclusiv doctorii, Zou Hongyan nu s-a dat bătută. Pentru a reuși să își crească băiatul, femeia și-a luat trei joburi, 29 de ani mai târziu copilul său a ajuns student la Harvard.

Singurul scop pe care l-a avut Zou Hongyan după ce l-a născut pe Ding Ding, a fost să îi ofere o viață normală, să trăiască și să se dezvolte la fel ca ceilalți copii, nelipsindu-i nimic. Astfel, fiecare zi din viața ei a decurs împărțindu-se între copil și cele trei locuri de muncă.

„Nu voiam să se simtă ruşinat pentru problemele pe care le avea. Avea multe deficienţe care îl puneau într-o poziţie inferioară, însă nu m-am lăsat până nu a reuşit să le depăşească”, susţine mama băiatului, citată de cotidianul Gândul.

29 de ani mai târziu, băiatul cu „grad redus de inteligenţă” a ajuns licenţiat în inginerie şi ştiinţa mediului şi student la drept, la Harvard, potrivit BoredPanda.com.

Sursa Photo

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top